Translate

måndag 12 november 2012

Totalt kaos, men allt löser sig

Den senaste tiden har varit ett virrvarr av saker vi plötsligt kommit på att vi bara måste göra, trevliga (och otrevliga) människor, och en väldig massa funderingar kring det här med bilköp. Det är ju tydligen inte så enkelt som att bara köpa en och köra iväg som jag trodde innan... För någon vecka sedan började vi kolla runt, på internet och på två olika bilmarknader för backpackers här i Sydney. Den andra visade sig vara en hit - han hade inga bra bilar inne, men gav oss numret till två tyska tjejer som desperat försökte sälja sin vita Ford Falcon station wagon. De mötte upp oss, vi tyckte att bilen verkade bra, och där började kaoset.

Efter många om och men (de här tjejerna var alltså ännu mer totalt okunniga vad gäller bilar än vi, vilket är ganska svårt) fick vi lite klarhet i vad vi skulle behöva göra. Självklart blev det dessutom superbråttom eftersom tjejerna skulle åka hem till Tyskland idag (det här vara alltså i torsdags)... Vem säljer en bil fyra dagar innan man ska resa ut ur landet..? I alla fall, allting verkade ordna sig fram tills att vi skulle förnya registreringen. Det är väldigt komplicerade regler kring det där, olika stater har olika lagar och såklart var den här bilen registrerad i fel stat samtidigt som den höll på att gå ut. Den ena tjejen ringde runt ändå, och till sist såg det ut som att bilen skulle bli vår!

Då kom det fram att den här bilen inte ens tillhörde tjejen... Den stod på hennes brorsa, som inte ens var här. Så det slutade med att hon fejkade sin brors underskrift, vi överförde 20 000, och nu hoppas vi bara på att det ska gå igenom. Men bilen fick vi med oss, äntligen! Therese fick äran att köra hem den, men i morgon blir det min tur att sitta på fel sida i en bil på fel sida vägen i Sydneys trafikkaos. Då ska nämligen vår pärla, som redan blivit döpt till "schabraket" till verkstaden för att bli lite tillfixad. Efter det är planen att dra härifrån på onsdag, köra söderut och skaffa oss lite farmjobb för att därefter köra norrut genom outbacken. Originalplanen var ju tvärtom som kanske någon av er minns, men vi har fått höra att det är regnsäsong i norra delen nu. Vilket innebär cirka 40 grader och ösregn, och inga jobb. Men så är det, planer är till för att ändras. Nu när vi har en bil kan vi i alla fall känna oss fria att åka vart vi vill. Let's get this show on the road!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar