Translate

söndag 18 november 2012

On the road!

On the road. Nu har äventyret börjat på riktigt! Senast jag skrev var vi ju fortfarande i Sydney, nu har vi tagit oss ner längs med kusten till nästa delstat, Victoria. Resan började i onsdags när vi checkade ut från vårt hostel i Sydney, packade in alla våra grejer i schabraket och skulle köra iväg. Men först skulle vi bara kolla kylvätskan, eftersom den mätaren hade gått i taket dagen innan, på väg från mekanikern. Förståeligt nog var vi en aning oroliga... Vi stod alltså där länge och väl och försökte få upp motorhuven - kände oss som äkta blondiner när vi inte ens lyckades med det. Sprang iallafall in på vandrarhemmet och hämtade en muskelknutte till kvinna som sa sig vara bra på bilar, hon i sin tur hämtade en man som till sist fick upp huven. Tyvärr hittade ingen av dem felet, men varnade oss för mekaniker som tydligen ofta lurar backpackers. Vi hade alltså ett stort problem; vi kunde inte ringa tillbaka till mekanikern då det kanske var han som gjorde att felet uppstod... Vi bestämde oss ändå för att provköra lite för att se om det bara var något tillfälligt, och gav oss iväg ut till Ikea. Där shoppade vi på oss utrustning till bilen och en massa mat (kaviar, knäckebröd, lussebullar, skorpor...). På väg från Ikea kom typiskt nog felet tillbaka. Där blev vi stående, vid sidan av en liten återvändsgränd, och kollade ner i motorn som två stora idioter. Dum och dummare på roadtrip liksom. Ingen aning vad vi skulle göra, långt från en mekaniker och dessutom för snåla för att lägga ut ännu mer pengar på service. Precis då kom en bil körandes, parkerade på uppfarten mittemot, och ut klev en medelålders man som direkt frågade om vi behövde hjälp. Ja! Skrek vi såklart, och han kikade genast ner under motorhuven, satte på motorn, upptäckte felet, mixtrade lite med några kopplingar, och fick det att funka igen. Det visade sig att han VAR MEKANIKER! Fläkten hade slutat fungera, antagligen på grund av damm och smuts i kontakterna. Vilken dårtur, helt gratis blev det ju också. Tack vare denna snälla man kunde vi alltså åka vidare till nästa mål: Blue Mountains.

Uppe i bergen bodde vi sedan två nätter på olika caravan parks, vandrade i regnskogen och såg "Three Sisters", tre enorma klippor som står bredvid varann mitt i skogen. Missbedömde dock hur jobbigt det skulle vara med en vandring som var märkt "hard"; tänk 900 trappsteg neråt, 1,5 timmar på skogsstig, och sist men inte minst: uppför berget igen... Man kan väl säga att vi var ganska slut efter det.

Efter den andra natten insåg vi att vi antagligen skulle frysa ihjäl om vi inte skaffade värmande täcken till bilen (något otippat). Det har varit runt 17 grader på dagen och mycket lägre på natten, samt regnigt och grått de senaste dagarna. Ganska mycket som en svensk sommar alltså. Men två billiga täcken och två par ulliga sockor senare känner vi oss on top of things igen.

Häromdagen campade vi i en nationalpark, och kan ni tänka er hur chockade vi blev när det helt plötsligt stod två kängurus en meter från bilen! De första av många som vi skulle se den kvällen, visade det sig. Väldigt häftigt att se en unge som kröp in i sin mammas ficka, och komma riktigt nära två andra för att fota. Har nu tusen porträttbilder på kängurus, haha. Men vem kan motstå när de är så sjukt söta?

Om ni undrar över hur vår plan ser ut så kan jag ju berätta att mycket till plan finns ju inte. Vi tänkte campa nära Melbourne idag. Sedan hade vi tänkt ta färjan över till Tasmanien, men insåg nyss att det skulle bli väldigt, väldigt dyrt... Vi kör väl på och ser vart vi hamnar. Det är bara att hoppas på att inget annat går sönder i bilen, så håll tummar och tår för oss här borta på andra sidan jorden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar