Translate

torsdag 3 januari 2013

Christmas on a farm



Vårat hem till vänster
Husvagnen till vänster här ovanför är vårt hem för tillfället! Ganska litet, väldigt varmt på heta dagar, men ändå mysigt. Julen här var väldigt annorlunda mot alla andra jular jag varit med om, men lika bra. Vi följde med på christmas carols i gröngräset, en liten julparad som enligt Jo skulle vara "amazing" men mest bestod av några traktorer och folk som drack öl, tillbringade julafton med att städa ett hus fullt med döda och levande kryp, bakade lussebullar och bjöd på (inte uppskattat av alla) och åt en stor jullunch med familjen. På julbordet saknades köttbullar, prinskorv och sill, men istället dukades det upp chips, kex, tre eller fyra sorters grillat kött, pavlova och så vidare och så vidare... Man kan väl säga att vi inte gick hungriga på juldagen. Vinet och ölen öppnades vid elva på förmiddagen och alkoholen fortsatte flöda fram till sent på natten - kändes väl inte så väldigt juligt.

Ett annat äventyr som vi fick följa med på var att besöka ett stort skepp som åker med all vete och råg som odlas i området. Det är många, många ton vete...  Ganska spännande att prata med en kille som jobbade på skeppet, han sa att de var ute och åkte i cirka åtta månader åt gången och hade sett större delen av världen. Häftigt att få resa så mycket. Vi frågade vilket land han hade tyckt bäst om och han svarade Brasilien. På grund av festivalerna...

Nyår har det ju också varit, men den historian tror jag vi får ta en annan gång. Lovar att det kommer ganska roliga bilder då med!
 
Den "stora" julparaden...

Christmas dinner



Lyckat svenskt julbak





Backpackerjulgranen    
Therese, jag, Lindsey och Nathalie i kontrollrummet på skeppet
Från skeppet
X antal ton grains

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar