Translate

lördag 26 januari 2013

More pictures!

Från Kangaroo Island!

Cuddling a koala!


"Remarkable rocks"

Matar kängurus ur ölflaskor

På hajk

En liten joey (babykänguru)

Tessie, Yunhan, jag, Tina och Bill

"Little Sahara"



Glada gänget på muren jag och Tessie byggde

Rullandes nerför sanddynerna

Hajk till "ravine des casoars"





Ser jag obekväm ut? Det var jag... Men jag höll i en orm!


"Scott's Cove" på KI

Yunhan and the koala

Vivonne Bay, av vissa kallad den bästa stranden i SA (men vi håller inte med, Lighthouse Beach är finare)


Pictures from Ballywire

Danny, Ellie, Lindsey and me on New Year's Eve

The whole "Ballywire team", backpackers on left


Lindsey slickar skålen

"Lighthouse beach"- enligt oss den bästa stranden i Australien hittills!

fredag 25 januari 2013

Couchsurfing in Adelaide

En hel del har hänt sedan sist. Mycket har varit sådant som jag aldrig skulle ha kunnat gissa för bara ett par månader sedan... Ett axplock: kört över en söt kängurubebis på Kangaroo Island, rullat nerför sanddynerna i "Little Sahara" (som lever upp till sitt namn), kört en monstertraktor med tillhörande grävskopa, hållit i en stor fet orm, kramat om en koala och nästan fått ett öga utpickat av en äcklig fågel. Men meningen med den här resan var ju också att jag skulle utmana mig och mina rädslor.

Hur hände då det här kan man ju undra? Jo, det började med att vi lämnade Ballywire Farm, vår trygga hamn, bakom oss. En natt på en campsite senare bestämde vi oss för att vi verkligen inte gillar att sova i bilen (det känns som ett avslutat kapitel, iallafall för nu). Så vi skrev in oss på en webbsida som heter helpx, och fick genom den tag på en Bill Roper som har en farm på Kangaroo Island. Där fick vi ett rum och mat i en vecka mot att vi hjälpte till lite på farmen. Lite senare kom även en taiwanesisk tjej som heter Yunhan som vi hade väldigt roligt med... Hennes engelska var väl inte sådär jättebra kan man ju säga. Tiden på KI var verkligen bra, vi hade mycket fritid att utforska ön och träffade massor av roliga människor, andra helpers och farmare och så vidare.

Men, jag hade ju bestämt mig redan somras att jag skulle gå på Big Day Out, en endagsfestival i Adelaide, eftersom att Red Hot Chili Peppers ska spela. Sagt och gjort, vi åkte tillbaka till Adelaide. Men det fanns inte en chans att vi skulle betala för något tråkigt hostel, så vi bestämde oss för att prova "couchsurfing"-man bor några nätter gratis hemma hos andra. Vi hade tur och hittade ett supertrevligt ungt par, Mat och Peri, att bo hos. Här sitter vi nu och har gratis internet och mat medans de är på sina jobb... Jag gillar redan couchsurfing! Dessutom är det bestämt att de ska komma och sova över i min lägenhet i Uppsala när de kommer till Sverige (de ska backpacka i Europa senare i år). Love the concept!

Inga bilder den här gången eftersom jag inte orkade, men ska försöka ladda upp en hel hög imorgon när jag hinner. Man får ju passa på när man har bra internet.

torsdag 3 januari 2013

Christmas on a farm



Vårat hem till vänster
Husvagnen till vänster här ovanför är vårt hem för tillfället! Ganska litet, väldigt varmt på heta dagar, men ändå mysigt. Julen här var väldigt annorlunda mot alla andra jular jag varit med om, men lika bra. Vi följde med på christmas carols i gröngräset, en liten julparad som enligt Jo skulle vara "amazing" men mest bestod av några traktorer och folk som drack öl, tillbringade julafton med att städa ett hus fullt med döda och levande kryp, bakade lussebullar och bjöd på (inte uppskattat av alla) och åt en stor jullunch med familjen. På julbordet saknades köttbullar, prinskorv och sill, men istället dukades det upp chips, kex, tre eller fyra sorters grillat kött, pavlova och så vidare och så vidare... Man kan väl säga att vi inte gick hungriga på juldagen. Vinet och ölen öppnades vid elva på förmiddagen och alkoholen fortsatte flöda fram till sent på natten - kändes väl inte så väldigt juligt.

Ett annat äventyr som vi fick följa med på var att besöka ett stort skepp som åker med all vete och råg som odlas i området. Det är många, många ton vete...  Ganska spännande att prata med en kille som jobbade på skeppet, han sa att de var ute och åkte i cirka åtta månader åt gången och hade sett större delen av världen. Häftigt att få resa så mycket. Vi frågade vilket land han hade tyckt bäst om och han svarade Brasilien. På grund av festivalerna...

Nyår har det ju också varit, men den historian tror jag vi får ta en annan gång. Lovar att det kommer ganska roliga bilder då med!
 
Den "stora" julparaden...

Christmas dinner



Lyckat svenskt julbak





Backpackerjulgranen    
Therese, jag, Lindsey och Nathalie i kontrollrummet på skeppet
Från skeppet
X antal ton grains